nadaljevanje ...  

 

Ja takrat še ni bilo računalnikov in interneta in prosti čas smo zabijali s popravilom in predelavami  avtomatikov, pa pony-expresov in vrag ve še česa

Bili pa so tudi trenutki, ko sem se lahko sam popeljal s prijateljevim 125 cm3 MZ-jem ali 90 cm3 javo.  Potem je sledila dolga pavza in leta 2000 me je zopet "usekalo" . Pa smo začeli!

 

Odločitev o nakupu motorja je padla kar v trenutku. Prijatelj Jan mi je po faksu poslal časopisni izrezek o 125 cm3 Kymco čoperčku. Motor mi ni bil ravno najbolj všeč, a dovolj, da sem začel iskati alternativo. Prava izbira se mi je zdel Daelimov Daystar. Izbirati sem moral seveda v motorje do 350 cm3  saj sem moral najprej narediti še izpit. Takrat je namreč veljal zakon po katerem si moral imeti najprej 2 leti izpit do 350 cm3 in po dveh letih ponovno opraviti izpit brez omejitev .

 

Pa pustimo detajle. Motor je bil kupljen, izpit sem opravil in kilometri so se kar množili. Z Daelimčkom sem naredil v sezoni in pol čez 16.000 km in to v glavnem brez težav. Le elektronika mi je izdihnila, pa so serviserji na takratni Pan Adriji to rešili tiktak .

 

Prvega BMW -ja sem kupil  oktobra 2001, oktobra 2002 pa drugega. Ker nisem želel biti brez motorja niti dan, sem vse nakupe izvršil tako, da sem stari motor pripeljal, odpeljal pa drugega. No "K", je  pri meni ostal še kar nekaj let. 2007 je prišel čas za zamenjavo in spet sem na bokserju R 1150 RT

 

nazaj ...  

 

 

O mojih začetkih

Ne bom nakladal, da sem motorist že od rojstva, res pa je, da sem se kot mulc, rad preganjal s Tomosovimi mopedi, jih šraufal, friziral in sploh, počel to, kar so počeli moji vrstniki.